Monday, 2 December 2013

Apa nak di masak arini???Jemput2 makan semua....

Tiap2 hari  menjelang tengahari jew... memang terbayang2 je apa nak di masak arini?Kekadang sampai pening2 panadol soluble...... sbb dah penat sangat pikir...

Tapi sekali dah pegang senduk ha mmg macam2 lah yang nak di kukus ,goreng, grill, gulai, panggang kan...



 Ni kacang botol goreng bercili with tahu,  pedas dia tahap huwwaaaaaaaargggghhhh....
Tolong2 tonggeng kan air se jug ......meletopss ko jah......




 Ni pulak lauk sup ikan merah versi kekanak baru tumbuh gigi 
ngan tadika...
sangat tak pedas.... mak jemah opis aku suka la tu 
mkn lauk tak pedas....
huh  dasarrrrr  selera tadika ....







 Ni pulak Sambal Ikan Bilis, aku kot masak sup
 mmg kena ada sambal ni kasik kaler gitew....




 Ini botoks tradisional....ulam2 an....
umur 80 tahun muka macam 16 tahun gitewww.....






 Ini pulak sambal tempoyak versi aku mmg pedas tahap gaban, 
Gaban makan pon mmg 'varra' darah ni......
kalau tak biasa makan pedas mmg 3 hari 2 malam 
ko check in dlm tandas eh....





 Ini  udang galah dari Sabah ..... 
Mengapa bah ko berubah mengapa bah???
 Tq Tik Cher Julia n husband....sponsored udang...
Dah siap gulai udang sebelango sey ha....say who....





 Ini ikan siakap bakar yg dimasak dlm kuali ajaib.....
Sangat ajaib ok sbb 7 minit je dah siap masak......




 
Ni pulak ikan kerapu bakar.....hmm mabeless mabeles....




Ok itu je menu dari mak cik dewan makan..sekian....


p/s: En Jepp kata sodappp bleh bukak geraiii..Tq tq tq...tocey....
tocey...nnti tlg sponsor modal eh.......

Selamat menjamu selera uollzzz.....

2 comments:

  1. ko ni sngaje je kn...xpe tggu aku upload gmbr "aku" msk plak ek...

    ReplyDelete